Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

«МінТОТ ініціювало питання застосування санкцій до 19 юридичних осіб (приватних компаній та компаній в федеральній власності РФ, федеральних установ РФ) та 22 фізичних осіб, які є керівниками/засновниками юридичних осіб, залучених до процесу незаконного будівництва Керченського мосту», - зазначають у міністерстві.

Там також зазначили, що генеральним підрядником з проектування і будівництва транспортного переходу через Керченську протоку визначено ТОВ «Стройгазмонтаж», а 24 березня 2016 року також оприлюднено перелік компаній, що були визначені субпідрядниками будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

За інформацією прес-служби, проект відповідного розпорядження вже погоджено з центральними органами влади та правоохоронними структурами і направлено до Кабінету міністрів. В подальшому документ винесуть на розгляд уряду та на засідання Ради національної безпеки та оборони.

У МінТОТ кажуть, що запропоновані санкції унеможливлять економічні відносини російських компаній, відомств і їхнього керівництва з Україною, дозволять обмежити або припинити економічні відносини з країнами Євросоюзу та США.

«Більшість з переліку фізичних та юридичних осіб так чи інакше залучені до здійснення Російською Федерацією великих інфраструктурних проектів, спрямованих на незаконне включення інфраструктури тимчасово окупованого Кримського півострова до складу Російської Федерації. У тому числі на забезпечення транспортної доступності Кримського півострова з території РФ», - розповіли у відомстві.

Нагадаємо, Європейський Союз застосував санкції щодо 6 російських компаній через Керченський міст.

Раніше, ЄС запровадив санкції проти осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.

Як повідомлялось, 15 травня Путін в окупованому Криму офіційно відкрив автомобільну частину так званого «Кримського мосту», очоливши колону вантажівок на КАМА.

Зазначимо, що секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що зведення Росією моста через Керченську протоку в окупований Крим створює загрози національній безпеці України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ