Про це український журналіст Микола Семена, якого у Криму звинувачують у закликах до «порушення територіальної цілісності» Росії, зазначив у відеозверненні до учасників 83-го Міжнародного конгресу Пен-центрів у Львові. Звернення оприлюднили під час прес-брифінгу у понеділок, 18 вересня, передає кореспондент «Вголосу».

«Крим перетворили на зону пропаганди, у яку дуже важко або практично неможливо пробитися правді. Тут знищені всі незалежні ЗМІ, над територією встановлено залізну завісу, яка закриває доступ для кримчан до правдивої інформації про Україну, - зазначив він. - Тому рішення, яке прийме світова мережа ПЕН-центрів у Львові, та його вплив на подальший розвиток подій, є для нас дуже важливим».

За його словами, рішення Конгресу важливе для кримчан ще й тому, що там  діють псевдожурналістські структури та зомбують місцеве населення і поширюють неправду та приховують істинну інформацію. «Відтак, ми члени кримського соціуму, що сьогодні страждаємо від репресій, закликаємо всі ланки світової демократії не зменшувати пильність стосовно ситуації в Криму, допомагати всіма можливими заходами для повернення Криму свободи слова і свободи зібрань та інших свобод», - додав Микола Семена.  

Як зазначив під час прес-брифінгу програмний директор 83-го Міжнародного Конгресу ПЕН у Львові Микола Рябчук, сьогодні очікують на вирок Миколі Семені, який, напевно, буде драконівським.

Нагадаємо, 83-й Міжнародний Конгрес ПЕН триватиме у Львові упродовж 17-24 вересня.  Тема заходу - "Відстоювання правди у часи пропаганди". 

ІА "Вголос": НОВИНИ