Про це під час семінару з питань енергоефективності та тарифної політики уряду заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін.

За його словами, громадянам, які не мають доходів для розрахунку субсидії, враховуватимуть умовний дохід у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатної особи, що з 1 травня становить 2 тис. 900 грн.

Окрім того, як зазначив Віталій Мущинін, відтепер люди, які орендують житло, також матимуть право на оформлення субсидії. Підставою для цього може бути договір найму.

Заступник міністра також сказав, що заборгованість з оплати за житлово-комунальні послуги власників житла не впливатиме на визначення права на призначення субсидії.

Нагадаємо, механізм оформлення субсидії є простим. Для цього необхідно подати два документи: заяву і декларацію. Заявку також можна подати і в електронному вигляді. Ті громадяни, які отримували субсидію протягом минулого опалювального періоду, автоматично отримуватимуть її в наступному сезоні.

Додамо, в Міністерстві соціальної політики прогнозують, що кількість сімей, які потребують субсидії, в опалювальному сезоні 2016-2017 роках зросте з 5,5 млн до 8-9-ти млн.

ІА "Вголос": НОВИНИ