Про це він розповів в інтерв'ю Цензор.нет.

«Україна – єдине місце, де в вас стріляє російська артилерія, російські снаряди, де розвідку ведуть російські дрони. Так що ми дізнаємося про потенціал Росії навіть з розмов з українськими солдатами. Тому український досвід війни проти росіян дуже допомагає американській армії. Ми вже внесли зміни в програму бойової підготовки і проведення навчань, виходячи з оцінок, отриманих від ЗСУ. Ми спостерігаємо, як Україна вдосконалює контрбатарейну боротьбу, артилерію, свої дії в дуже, дуже складних умовах кібер і електронної війни, яку веде на Донбасі російська армія. Нам цей досвід дуже допомагає», – зазначив генерал.

Також Бен Ходжес згадав міжнародні танкові змагання в травні, де були українці. За його словами, вся увага була зосереджена під час навчань на українському взводі.

«В травні українські танкісти приїжджали в Графенвер, щоб брати участь в міжнародних танкових змаганнях. Так уявіть собі, чесне слово, вся увага була зосереджена під час навчань на цьому українському взводі. Приймали участь німці, австрійці, американці, французи, поляки і, здається, словенці, і всі вони хотіли поспілкуватися з українцями. Тому що українці – єдині, хто воював проти російських танків. І за це в НАТО українських солдат дуже поважають», – зауважив Бен Ходжес.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ