Про це свідчать результати соціального дослідження «Суспільно-політична ситуація в Україні, яке проводилося Центром соціальних та маркетингових досліджень «Социс» та соціологічною групою «Рейтинг», передає Радіо Свобода.

За словами керівника аналітичного департаменту центру «Социс» Олександра Чашковського, 23,2% респондентів взагалі вважають ситуацію в Україні вибухонебезпечною.

Разом з тим, він зазначив, що 54,3% респондентів визначили воєнний конфлікт на Сході України як основну проблему, 12,8% опитуваних турбують питання соціального розшарування. Найменш важливим, серед проблем, що потребують нагального вирішення, виявилося питання нестачі свободи і демократії (2,2%).

Соціологічне дослідження «Суспільно-політична ситуація в Україні», проводили з 24 листопада по 2 грудня. Усього опитали 4000 респондентів, опитування проводилося у всіх областях України, крім Криму та непідконтрольних українській владі районів Донецької та Луганської областей.

Натомість, як свідчать результати опитування, проведеного у листопаді 2016 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), 82,4% респондентів нинішню соціальну-економічну ситуацію в Україні оцінили «погано». Серед причин нинішньої ситуації – 65,9% обрали варіант «масштабна корупція у вищих ешелонах влади», 40,5% – «воєнні дії на Сході України» і 33,6% – «безпорадність та непрофесіоналізм чинної виконавчої влади».

Соціологи КМІС методом особистого інтерв’ю опитали 2039 респондентів, які у 110 населених пунктах усіх регіонів України.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ