Про це під час прес-конференції заявив президент Всеукраїнської федерації середньовічного бою, президент «Парку Київська Русь» Володимир Янченко, - пише Укрінформ.

«Ми дійсно тріумфально закінчили чемпіонат світу в Данії і наша збірна була переможцем майже у всіх головних номінаціях. Ми можемо ввести себе в Книгу рекордів, адже стали двократним чемпіоном з історичного бою», - заявив Янченко.

Він зазначив, що середньовічний бій – це вид боротьби, де треба мати всі навики, це своєрідний мікс боротьби і фехтування.

У свою чергу, голова правління Всеукраїнської федерації середньовічного бою, капітан збірної України  Олексій Лялюшко зазначив, що у чемпіонаті у Данії брали участь 50 країн, з усіх куточків світу. Капітан підкреслив, що українська збірна не буде зупинятися на досягнутому, в планах наступний чемпіонат в Шотландії.

«Ще буде чемпіонат в Шотландії. Ми хочемо туди потрапити, тому в Україні вже розпочалися відбіркові тури», - сказав Лялюшко.

Заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема зазначив, що Україна лише недавно визнала історичне фехтування як вид спорту, але це не зупиняє українських спортсменів на шляху до перемоги, і завдання держави - популяризувати цей вид спорту серед молоді.

Як відомо, на чемпіонаті світу «World Championship IMCF 2017», що проходив з 25 по 28 травня 2017 року у Данії, збірна України з середньовічного бою тріумфально завершила свою участь та повернулася до України з перемогами. На третій день чемпіонату наші спортсмени здобули золоті нагороди в усіх групових турнірах. Чоловічий склад збірної виборов перше місце в номінаціях «16 на 16», «10 на 10» та «5 на 5» бійців. У свою чергу жіноча збірна України здобула срібні нагороди.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ