Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив свободівець, голова ГО «Євромайдан-Чикаго» Ростик Гриньків

Акція засуджує необґрунтовану дипломатичну агресію Угорщини щодо України.

Громадський діяч Іван Кривуцький у Вашингтоні передав працівникам Посольства Угорщини у США звернення до президента, прем'єр-міністра та спікера парламенту Угорщини, яке підписали 18 очільників асоціацій і громадських діячів в Україні, США, Німеччині, Італії, Португалії та Іспанії.

У зверненні, зокрема, йдеться:

«Маємо запитання до представників державної влади Угорщини:
- Чому не надається інформація про осіб із подвійним угорсько-українським громадянством на вимогу МЗС України?
- Чому урядові кола з Будапешта захищають протизаконні дії угорців - громадян України, коли останні на адмінбудівлях у Закарпатській області вивішують державні прапори Угорщини та підтримують акції сепаратизму в українському Закарпатті, спрямовані на порушення територіальної цілісності України? 

Таке вже було у Криму, Донецьку та Луганську, що в кінцевому результаті призвело до кровопролиття та війни з Росією. Тому ми маємо всі підстави вважати, що значна частина нинішньої угорської політичної еліти діє у стилі шовіністичної концепції «відродження великої Угорщини»  з подальшим наміром відсунути наш кордон далеко на схід, розпаливши нове вогнище війни у Центральній Європі - за сприяння польських реваншистів і московських імперіалістів.

Таким чином, ми - українці, що мешкаємо в Україні та в цивілізованих країнах Європи і Америки - застерігаємо вас, панове керманичі Угорщини: не вдавайтесь до брудного тиску, істерики та шантажу відносно українського народу і його держави. При необхідності ми зуміємо Жорстко захистити національні інтереси України на міжнародному рівні і на наших кордонах. Натомість, радимо вам неухильно виконувати ухвалу ПАРЄ про створення таких же умов для нацменшин у вашій країні, яких ви вимагаєте для угорської нацменшини в Україні, а також пропонуємо дотримуватися принципів взаємоповаги і добросусідства по відношенню до української нації».

Нагадаємо, що ініціювали дану акцію українці в Іспанії.

ІА "Вголос": НОВИНИ