Про це повідомило посольство України в Угорщині, пише «НВ».

Активісти організували і провели мітинг перед будівлею парламенту в Будапешті.

"Метою акції було привернути увагу угорської громадськості до необхідності об'єднання зусиль для протидії російській агресії і російській пропаганді, запобігання нової ескалації насильства в контексті останніх звинувачень російської сторони на адресу України у тероризмі в окупованому Криму...", - пояснили мету акції в дипустанові на сторінці в Facebook

До акції приєдналися також посол Любов Непоп та інші дипломати українського посольства.

Нагадаємо, російська ФСБ заявила 10 серпня про виявлення в Криму групи диверсантів, а також про ліквідацію «агентурної мережі» Головного управління розвідки Міноборони України.

Після цього Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в тому, що вона «переходить до терору», і заявив, що не бачить сенсу у зустрічі в «нормандському форматі» під час саміту G20, який відбудеться у Китаї. Крім цього він пообіцяв посилити заходи безпеки у Криму.

Президент України назвав ці звинувачення безпідставними і цинічними, адже Україна не використовує терористичні заходи для повернення Криму.

Міністерство оборони України, Головне управління розвідки Міноборони, РНБО України спростували заяви ФСБ РФ. Зокрема, речник Генштабу Міноборони України назвав заяву ФСБ «провокацією», припустивши, що ця заява може бути складовою «антитерористичних навчань», які ФСБ проводить  в окупованому Криму.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ