Про це пише у Facebook Голова Української патріотичної асоціації «Воля» Іван Вовк.

За словами Вовка, пікетування організували Українська Патріотична Асоціація «Воля», Об'єднання «Яворина в Іспанії», ВГО «Сокіл» – іспанський осередок.

«Метою нашої акції було голосне і публічне нагадування «електорально стурбованим» москвинам та місцевим мешканцям і туристам, які проїжджали чи проходили поруч, що Крим і Донбас – це Україна, а Путін – це худло.

Окрім представників вищевказаних українських громадських організацій, в акції взяла участь очільниця націоналістичного об'єднання Fénix Hispania Анна Гарсія, яка охоче підтримує наші публічні заходи і волонтерські проекти, член іспанської націоналістичної партії «Alianza Nacional» Хосе Марія, інші громадські активісти української спільноти в Іспанії. До пікетувальників також приєднався керівник Асоціації «За права, честь і гідність українців» Юрій Чопик», – зазначає Іван Вовк.

Націоналіст розповідає, що під час акції протесту її учасники вигукували гасла українською та іспанською мовами: «Росія – агресор»; «Путін – вбивця»; «Путін – худло»; «Крим, Донбас – це Україна», «Каталонія – це Іспанія»; «Росіє, покайся – визнай Голодомор»; «Росіяни – геть з Європи», «Путін – геть з планети» тощо. 

«У своєму зверненні до москвинів, які очікували в черзі перед входом до їхньої амбасади, мав нагоду вкотре наголосити їм наживо: «Епоха царизму закінчилася в Росії понад 100 років тому, як і епоха вашого імперіалізму. Те, що сьогодні ви легітимізуєте диктатуру Путіна, а він намагається ціною вашого добробуту і життя мільйонів мешканців Московії латати прогнилі шматки колишньої імперії, неминуче приведе вас до фатального кінця. Весь світ – від України, Грузії, Молдови, Чечні і до Сирії, Іспанії, Англії та США – вже давно усвідомив, яку загрозу несе нинішня Росія майбутньому людської цивілізації. Але прогресивне людство все ще сподівається на ваше покаяння, бо в іншому випадку нас усіх чекає пекло, в якому небагато людей зможуть вижити. Однак, все має свої межі – вже скоро прийде той час, коли ніхто вам більше не терпітиме!» – наголосив Вовк.

«Те, що московські вибрики вже всім стали поперек горла, підтверджує хоча би ця, на перший погляд, незначна деталь – зазвичай суворі і неговіркі іспанські поліцейські та жандарми із Guardia Civil напрочуд люб'язно і щиро спілкувалися зі мною при перевірці документів та з'ясуванні мотивів акції.Також поліцейські ненав'язливо, але пильно охороняли наш пікет від протухлих нафталіном «ватників», яких, у свою чергу, пильнували озброєні автоматами жандарми», – додав очільник УПА «Воля».

 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ