Про це свідчать результати опитування фонду «Демократичні ініціативи» і Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Переважно неуспішною боротьбу з корупцією вважають 32,5% респондентів, переважно успішною - 8%, в цілому успішною - 0,9%, важко відповісти 8,2% респондентів.

Разом з тим, найбільш активно борються з корупцією в Україні, на думку опитаних, ЗМІ та журналісти (25,7%), антикорупційні громадські організації (18,2%), Національне антикорупційне бюро (11,4%), населення (10,5%), окремі політики, громадські діячі (9,6%), західні країни (5,8%), Служба безпеки України (5,4%), а 38,5% респондентів відповіли, що практично взагалі ніхто.

Ні один з органів по боротьбі з корупцією не отримав позитивної оцінки щодо ефективності цієї боротьби.

Тільки 15% респондентів позитивно оцінили роботу НАБУ, 13% - роботу СБУ, 10% - Національної поліції, 9% - Генеральної прокуратури, по 6% - Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного бюро по запобіганню корупції, 4% - судів.

Відповідно найбільш негативно респонденти оцінили роботу судів (79%), Генпрокуратури (75%), Нацполіції (74%).

Опитування проводилося з 19 по 25 травня у всіх регіонах України, крім анексованого Росією Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Було опитано 2 019 респондентів старше 18 років.

Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

ІА "Вголос": НОВИНИ