[media=151693,151694] 

Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна спільно з представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі.

56,6% наших співгромадян вважають мир найважливішим. Однак лише 22,4% опитаних вважають, що мир є важливим для європейців.

Цінність людського життя в українців - на другій позиції - 42,7%.

Важливими також вважаємо права людини, особисту свободу, самореалізацію та підтримку ближнього.

Разом з тим, для європейців, на думку українців, найважливішою цінністю є демократія, на другому місці – верховенство права, на третьому – права людини і лише потім ідуть мир та цінність людського життя. Також українці вважають, що толерантність для європейців є важливішою, ніж самореалізація. До всього, на думку опитаних, солідарність і підтримка ближнього – на останньому місці у європейців.

Також опитування свідчить, що наші громадяни визнають європейців кращими за себе у багатьох аспектах життя. Однак опитані зійшлися на думці, що українці гостинніші за європейців, але приблизно так само освічені та інтелектуально розвинені. За всіма іншими параметрами - сусіди обганяють нас: європейців визнали більш релігійними, толерантними, законослухняними. Вони, на думку українців, ведуть здоровіший спосіб життя, дбайливіше ставляться до своєї культури та історії, до навколишнього середовища. Водночас європейці також більш схильні планувати своє життя та більш орієнтовані на матеріальні блага.

ІА "Вголос": НОВИНИ