Про це повідомив президент України Петро Порошенко в ефірі телеканалу ictv, інформує «Інтерфакс-Україна».

Відповідаючи на питання про те, чи не буде для жителів окупованих територій передбачена можливість більш комфортного отримання паспортів, Порошенко сказав: «Не буде громадянам окупованих територій більш комфортно, ніж громадянам решти території України».

За словами Порошенка, у тих, хто отримав російське громадянство, «виникнуть серйозні труднощі в отриманні біометричного паспорта».

«Тому що людина на окупованій території, людина в анексованому Криму повинна вибирати – вона хоче бути громадянином України або громадянином країни-агресора», – зазначив президент.

Разом з тим, глава держави запевнив, що для тих громадян, які залишилися вірними Україні, умови отримання паспортів будуть комфортними.

«Щоб це була потужна мотивація – повернення під український суверенітет. Або ви живете під російською окупацією, або ви повертаєтеся мирним дипломатичним шляхом під прапор, під суверенітет України», – підсумував Порошенко.

Як писав «Вголос», для українців, які бажають подорожувати Європою, розробили детальну інструкцію про роботу механізму безвізу і правил перетину кордону ЄС.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ