Про це повідомив директор з економіки та фінансів «Укрзалізниці» Андрій Рязанцев, пише «Сегодня».

За його словами, квітневе підвищення стане першим етапом зростання тарифів.

«Перший етап зростання цін на квитки в потягах на 10% ми плануємо орієнтовно з 1 квітня. Отримані кошти спрямуємо на розвиток пасажирської інфраструктури. Зараз ми закуповуємо пасажирські вагони, які виробляє національний виробник. Досить швидкими темпами здійснюється модернізація вагонів, інвестуємо в ремонт рухомого складу», – зазначив Рязанцев.

В «Укрзалізниці» запевнили, що кошти, отримані в результаті підвищення тарифів, надійдуть на спеціальний інвестиційний рахунок, завдяки якому буде підвищуватися якість пасажирських перевезень.

За словами Рязанцева, востаннє «Укрзалізниця» підвищувала тарифи на пасажирські перевезення ще в 2014 році. У 2017 році вартість проїзду залізничним транспортом зросла майже на 4%.

«З тих пір індекс споживчих цін виріс мінімум на 60-70%, в 4-6 разів збільшилася вартість комунальних та інших послуг. По всій номенклатурі товарів, які потрібні залізниці, істотно зросли ціни», – констатує він.

При цьому, підкреслює Рязанцев, вартість квитків на потяги все одно залишиться конкурентною у порівнянні з автобусними перевезеннями.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ