Про це йдеться у рекомендаціях Консульської служби МЗС.

«У зв'язку з поширенням протестних акцій в Ісламській Республіці Іран (міста Мешхед, Тегеран, Керманшах, Кум, Шираз, Табріз, Решт, Ісфаган, Хамадан, Сарі, Кучан, Сабзевар, Хорамабад, Ахваз) МЗС рекомендує громадянам України виявляти підвищену пильність та обачність, уникати місць масового скупчення людей, мітингів, маніфестацій та місць релігійного культу, чітко виконувати всі законні вимоги і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, відстежувати інформацію щодо заходів безпеки в місцях перебування», – йдеться на сайті.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації МЗС рекомендує співвітчизникам невідкладно звертатися до Посольства України в Ірані за номерами телефонів +9821 22397195; +98912 8436681, адреса електронної пошти: [email protected], [email protected], або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 16 57, електронна пошта [email protected]».

Як писав «Вголос», США скличуть спеціальні засідання Ради безпеки ООН в Нью-Йорку і Ради ООН з прав людини в Женеві у зв'язку із подіями в Ірані.

Як відомо, у великих містах Ірану з 28 грудня проходять антиурядові акції протесту. Демонстрації почалися минулого тижня. Учасники акцій протестують проти складної економічної ситуації, а також проти керівництва країни. 

Влада Ірану заблокувала доступ до додатку Instagram і месенджера Telegram на тлі акцій протесту населення. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ