За останній рік в Україні, за даними Держстату, скоротилася кількість безробітних. Такі висновки можна зробити, аналізуючи як реальні цифри з центрів зайнятості, так і розрахунки за методикою Міжнародної організації праці. Очікується, що безробіття в цьому році зменшитися через зростання зарплат в Україні і відтік робочої сили за кордон.

Експерт ринку праці Юрій Прокопчук розповів, що 2018 рік може стати переломним для українського ринку праці. Він упевнений, що безробіття піде на спад, але не через зростання економіки, а в результаті відтоку працівників в інші країни, – пише hyser.com.ua.

«Перш за все, це стосується кваліфікованої робочої сили у віці від 35 до 45 років з державного сектора. Ці люди не можуть знайти роботу з гідною зарплатою в Україні: лікарі, медсестри, інженери, викладачі, вчені», – аналізує експерт.

Що стосується української влади, то, здається, наші політики починають розуміти, що українці не мають наміру працювати за копійки і ті, хто має можливість виїхати їде на заробітки. Уряд раз у раз намагається підняти рівень мінімальних зарплат, пенсій і соцстандартів, ось тільки слідом за черговим підвищенням мінімалки різко дорожчають продукти харчування, бензин на заправках і тарифи в платіжках.

На думку віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка, щоб істотно загальмувати відтік кваліфікованих кадрів за кордон, їм треба платити в Україні не менше 16 тисяч гривень на місяць. Щоправда, віце-прем'єр не уточнив, коли і завдяки чому можливе таке зростання зарплат.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ