Про це у Facebook  повідомила представниця України в гуманітарній робочій підгрупі ТКГ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«В присутності ОБСЄ підтвердили передану днями пропозицію щодо негайного звільнення заручників, ми вимагаємо звільнити 87 українців, чиє місцезнаходження нами встановлене. Українська сторона в рамках компромісу готова звільнити 309 осіб, аби тільки витягти наших. Важливо, що ОРДЛО вже не заперечує утримання 87 українців зі списку 144, ми важко знаходимо інформацію про кожного й боремося за їх включення в списки», – написала вона.

Як повідомила Ірина Геращенко, головна проблема щодо обміну заручників – це вимоги бойовиків звільнити терористів і криміналітет, які не підпадають під Мінські угоди.  «Камінь спотикання: це вимога звільнити криміналітет і терористів, що не підпадають під дії мінських угод, тому це неприйнятно», – написала Геращенко.

Також вона повідомила, що Місії міжнародного комітету Червоного Хреста вдалося передати листи та посилки від близьких українським заручникам на окупованих територіях. «З хорошого: в рамках попередніх домовленостей МКЧХ вдалося передати листи й посилки від родин заручникам на окуповані території. Правда, представникам МКЧХ не дали можливості безпосередньо зустрітися з хлопцями, побачити їх, все прийняв керівник тюрми. Тобто, за всі роки війни жодного прямого доступу МКЧХ до заручників не було. Й це також серйозне порушення гуманітарного блоку мінських угод», – зауважила вона.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ