У рамках договору Україна планує закупити лікарські засоби та інші вироби медичного призначення для лікування і діагностики туберкульозу, діагностики ВІЛ-інфекції, лікування дітей, хворих на гемофілію типів А або В або хворобу Віллебранда, лікування дітей, хворих на хронічний вірусний гепатит В і С, лікування вірусного гепатиту В і С та лікування дітей, хворих на орфанні захворювання., повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

«Сьогодні відбувається історична подія, МОЗ підписує дуже важливий контракт з ПРООН на закупівлю лікарських засобів на суму понад 620 мільйонів гривень. Ми дякуємо ООН за підтримку України і за готовність разом працювати не тільки над закупівлею лікарських засобів, а й допомагати змінювати всю систему закупівель лікарських засобу в Україні, щоб зробити її прозорою й ефективною», – заявив міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.

За даними МОЗ, усього на міжнародні закупівлі заплановано винести 12 національних програм на загальну суму два мільярди 197 мільйонів гривень. У рамках підписаного Меморандуму з ЮНІСЕФ заплановано закупівлю вакцин і антиретровірусних препаратів на суму 827 мільйонів гривень. Також заплановано, що закупівля онкологічних й онкогематологічних препаратів, а також хіміопрепаратів, радіологічних препаратів та препаратів супроводу онкологічних хворих буде здійснюватися через Crown Agents, договір з якими перебуває на останній стадії погодження, на суму 750 мільйонів гривень.

Нагадаємо, за допомогою міжнародних організацій держава планує закупити цього року медикаментів на понад 2 млрд грн. 

ІА "Вголос": НОВИНИ