Парламентська асамблея НАТО виступає за надання Україні чіткої перспективи членства у Альянсі.

Про це пише «Укрінформ».

«Грузії, Україні та Молдові, а також країнам Західних Балкан слід дати чітку перспективу членства як у НАТО, так і в ЄС. Їх прийняття має ґрунтуватися виключно на втіленні критеріїв членства», - мовиться у спеціальному звіті Парламентської асамблеї НАТО «Протидія російським гібридним загрозам: оновлення».

Водночас, у документі також міститься заклик до розв'язання проблем «сірих зон» у Східній Європі.

«Аби обмежити простір для російської гібридної війни, має бути вирішена проблема »сірих зон« у Східній Європі. Залишаючи країни Східної Європи у невизначеності, ми заохочуватимемо подальшу російську агресію та напруженість у відносинах із Заходом», - відзначає автор звіту, депутат верхньої палати парламенту Великої Британії Лорд Джоплінг.

Окрім того, голова постійної делегації у ПА НАТО, народний депутат Ірина Фріз заявила, що сьогодні було обрано новим президентом Парламентської асамблеї НАТО члена делегації Великої Британії Маделін Мун.

За її словами, Мун пообіцяла достойно продовжувати діяльність, яку розпочали Паоло Алі і Раса Юкнявічене, "зі зміцнення єдності асамблеї в розвитку солідарності всіх націй у захисті демократії, підтримки оборони і нашої безпеки, яку іноді сприймають поверхнево".

 

ІА "Вголос": НОВИНИ