Невиконання Закону «Про ринок електроенергії», який запускає ринок із 1 липня 2019-го, загрожує Україні втратою траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу та інших кредитів міжнародних партнерів.

Таку думку висловив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає «ЕспресоTV».

«Якщо ми законом визначили певний термін і маємо макрофінансову допомогу, тобто допомогу від Європейського Союзу, яка становить мільярди доларів, і якщо з першого липня не запускається ринок, то очевидно, що і макрофінансова допомога буде переглянута, чи варто її надавати Україні», – зазначив Ігор Насалик.

За його словами, запуск ринку електричної енергії чітко регламентується Законом «Про ринок електроенергії», і на цьому етапі суб'єкти ринку електричної енергії заявили про готовність працювати в рамках нового законодавства з 1 липня 2019-го.

«У Законі «Про ринок електроенергії» чітко написано, які суб'єкти ринку, що мають зробити для того, щоб ринок запрацював із 1 липня. Кожен суб'єкт, який звітує, говорить, що він готовий. Ну, якщо він готовий, то ринок, очевидно, повинен працювати», – повідомив Ігор Насалик.

Нагадаємо, що тарифи на електроенергію можуть знизитись.

ІА "Вголос": НОВИНИ