Українські прикордонники впродовж одного дня відмовили у в’їзді в Україну 100 громадян Росії.

Про це повідомляє «УП» із посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченко.

«Причини різні – непідтверджена мета поїздки, частина з них перевищила термін попереднього перебування в Україні, а деякі не мали належних документів для перетину кордону, зокрема, намагалися проїхати за внутрішніми паспортами РФ, хоча за українським законодавством, мали їхати за закордонним», - повідомив Демченко.

Водночас, за даними Демечнка, Росія не пропустила на свою територію 40 українців.

«Попри заяви Росії, що вона не буде вводити дзеркальних дій по відношенню до України, тільки за вчора до Росії не було пропущено 40 українських громадян», – наголосив Демченко.

Напередодні Україна обмежила в’їзд чоловікам-росіянам. У Росії у відповідь на це запевнили, що не застосовуватимуть дзеркальні заходи у відповідь.

За словами Захарової, “якщо хтось спробує повторити дзеркально те, що відбувається зараз у Києві”, то це може призвести до божевілля, а то й до колапсу.

Нагадаємо, 25 листопада ввечері Росія атакувала українські катери у Керченській протоці. У Мережі з’явилося відео атаки.

За даними ВМС України, шестеро українських військовослужбовців отримали поранення. Московити ж кажуть, що внаслідок атаки в морі “отримали легкі поранення” троє українських військових. Також Росія захопила три українські військові катери.

26 листопада депутати Верховної Ради проголосували за введення воєнного стану на 30 діб від 14.00 26 листопада. Однак не в усій країні, а лише на території десяти областей, які межують із окупованим Кримом та невизнаним Придністров’ям.

27 листопада опублікували новий указ Президента про воєнний стан.

ІА "Вголос": НОВИНИ