Про це заявив Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Харківської області на нараді з адміністративно-господарським активом.

«Україна не буде федеративною, а залишиться унітарною державою.

Європейський вибір – не підлягає дискусії, а єдиною державною мовою є і буде українська», - зазначив Президент. При цьому він підкреслив, що ніхто й ніколи не зазіхатиме на право українців говорити тією мовою, якою їм зручно, в тому числі російською.

Глава держави подякував Харкову і всій українській Слобожанщині за те, що протягом останнього року докладали і докладають зусилля для збереження миру і стабільності в регіоні і територіальної цілісності України.

"Наш ворог планував – і все ще планує! – через свою розгалужену агентуру підпалити Харківщину; принести сюди такі ж біди й страждання, які він обрушив на голови мешканців Донбасу", – відзначив Президент та закликав харків’ян не втрачати пильності.

"Ми сильні – насамперед, своєю єдністю. Я впевнений, ми переможемо, вистоїмо, реформуємо і змінимо країну", – Петро Порошенко.

Президент відзначив, що, попри ідеологічні розбіжності, політичні сили Харківщини підтримують єдність і територіальну цілісність України. «Політичні конфлікти внутрішні, в сенсі політичної конкуренції та боротьби, не повинні розкачувати ситуацію. Вони мають вирішуватися цивілізовано, на місцевих виборах», – сказав Президент.

Окремо Глава держави звернув увагу на важливу роль військово-промислового комплексу Харківщини в зміцненні обороноздатності країни. «Роль Харкова тут непересічна. Тут кується наша броня», – наголосив Президент.

ІА "Вголос": НОВИНИ