Україна досягла певного прогресу на переговорах з європейськими країнами про надання бойових літаків для боротьби з російським вторгненням, однак наполягає на прискоренні ухвалення відповідних рішень.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє Укрінформ.

Глава української дипломатії відзначив, що наші пілоти героїчно б'ються у повітрі, гинуть, збиваючи російські літаки, які прямують на бомбардування наших міст, на вбивство наших цивільних громадян.

«Ми зафіксували випадки, коли обстріли з російських літаків української території відбуваються без зальоту на нашу територію, на жаль, варварськи використовуються військово-космічні сили РФ, і дійсно, в України є надзвичайно нагальна потреба у зміцненні військово-повітряних сил», – сказав Кулеба.

Він додав, що Україна працює над цим із низкою країн і в цьому питанні є прогрес.

«Але ми не можемо чекати, тому що йдеться не про тижні – у нас немає тижнів, у нас є дні, і ми маємо вирішити цю проблему за декілька днів», – акцентував очільник МЗС.

Водночас він зауважив, що це не означає, що ми здамося, якщо не буде цих бойових літаків.

«Але це означає, що якщо не буде літаків, ми будемо продовжувати боротьбу, на жаль, з набагато більшими втратами серед мирного населення, тому що Росія цинічно продовжуватиме бомбити наші міста", – зазначив Кулеба.

Як повідомляв Вголос, Збройні Сили України знищили командний пункт росіян у селі Дитятки під Чорнобилем.

ІА "Вголос": НОВИНИ