На їхню думку, це дозволить пролити світло на глобальні закономірності у поширенні епідемії ожиріння і допомогти виробити нові шляхи вирішення цієї проблеми.

Про це повідомляє канал «112 Україна».

Американські учені, шукаючи вирішення проблеми ожиріння, яке загрожує мільйонам людей по всьому світу, зібрали глобальні дані про фізичну активність людей за допомогою аналізу інформації, що надається їх смартфонами, і склали рейтинг найбільш активних і найбільш ледачих країн світу.

Зокрема, аналіз, проведений співробітниками Стенфордського університету на даних 68 млн днів похвилинної інформації, показав, що в середньому число кроків, яке робить середньостатистичний користувач за добу, становить 4961. Відштовхуючись від цього показника, учені розташували країни за рівнем активності.

Так, перше місце по фізичній активності зайняли жителі Гонконгу, які здійснювали в середньому 6880 кроків, а самими неактивними виявилися жителі Індонезії, які проходили по 3513 кроків.

Між тим, більшість європейських країн (Великобританія, Франція, Німеччина, Італія, Польща, Литва, Латвія, та ін), вийшли на респектабельний рівень — від 5 000 до 5 500 кроків.

Високо підняли графіки Росія, Україна, Китай і Японія — від 6 000 кроків.

Нижче середнього виявилися країни Африки (ОАЕ , Алжир, Лівія, Єгипет), а також Бразилія, Індія і Пакистан — менше 4 000 кроків.

Середнім показникам найбільш відповідають США, Аргентина та Австралія.

ІА "Вголос": НОВИНИ