Світовий банк надасть Україні $135 млн на модернізацію сектору охорони здоров'я та протидії епідемії коронавірусу COVID-19.

Таке рішення ухвалено під час переговорів офіційних делегацій України та Світового банку, повідомляє Національна служба здоров'я. 

«Україна отримає 135 млн доларів США від Світового банку на модернізацію сектору охорони здоров'я та протидії епідемії COVID-19», – йдеться в повідомленні.

Із загальної суми коштів передбачено: $50 млн доларів – для поповнення держбюджету за результатами впровадження реформи системи охорони здоров'я і зміцнення потенціалу Нацслужби здоров'я; $35 млн доларів на заходи із посилення захисту населення і протидії поширенню епідемії COVID-19; $45 млн доларів - на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення спроможності лікарень надавати якісну допомогу під час інсультів у регіонах України.

«Кошти надаватимуться як додаткове фінансування проєкту »Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей«, який впроваджується Міністерством охорони здоров'я України за підтримки World Bank Ukraine з 2015 року», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, про те, що Світовий банк збирається виділити Україні $135 млн на медицину, повідомив на початку квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ