Відповідну угоду підписали міністри оборони цих країн сьогодні у Києві, повідомила прес-служба Міноборони України.

У документі міністри оборони наголосили на твердій позиції щодо забезпечення територіальної цілісності України, зауваживши, що питання протидії російській агресії в Україні залишається на міжнародному порядку денному.

Також спільна заява задекларувала готовність до подальшого поглиблення взаємодії в оборонній сфері в двох та багатосторонньому форматах. Зокрема, мова йде про спільну участь у заходах підготовки військ, у військово-медичній сфері та військово-технічну співпрацю.

У ході багатосторонньої зустрічі усі учасники засвідчили про готовність оборонних відомств продовжувати співпрацю згідно з досягнутими домовленостями та підписали спільну заяву з питань розвитку співробітництва в оборонній сфері. Цей документ окреслює напрями подальшої співпраці між оборонними відомствами п’яти країн.

У свою чергу закордонні партнери висловили свою підтримку та готовність й надалі допомагати українським Збройним Силам як у навчаннях, так і в лікуванні поранених. А також схвалили прагнення України до змін, зокрема, реформи, які наразі відбуваються в українському війську.

ІА "Вголос": НОВИНИ