Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» наполягає на планомірній рекультивації сміттєзвалищ країни з перетворенням їх на центри сортування відходів з тим, щоб кожного року відсоток сміття, яке йде на переробку збільшувалось і ми наближились до європейських стандартів поводження з відходами.

Про це заявила лідер Жіночого руху партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова.

«Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» ставить своєю метою вирішення проблеми сміттєзвалищ, які сьогодні заполонили Україну, покривши територію понад 9 тис. гектарів. Це відкриті рани, через які в ґрунт та атмосферу потрапляють шкідливі речовини, а потім ми дихаємо забрудненим повітрям та п’ємо отруєну воду. Одне з таких сміттєзвалищ знаходиться у місті Подільськ на Одещині. Йому вже до 40 років і майже стільки ж тут править мер, який не може вирішити цю проблему. Хоча територію звалища обслуговує комунальне підприємство, але смітник не відповідає жодним екологічним та санітарним нормам. Й така ситуація по всій Україні. Часто місцева влада не звертає на це уваги аж поки не стається біда. Так як це відбулося під Львом на Грибовецькому сміттєзвалищі. Така ж міна сповільненої дії є і під Києвом. Це полігон №5 в с. Підгірці, що отруює життя мешканцям прилеглої території.   «ЗА МАЙБУТНЄ» виступає за планомірну рекультивацію таких сміттєвих полігонів і перетворення їх на центри сортування відходів. Тоді як з кожним роком відсоток сміття, що йде на переробку має збільшуватись, а відсоток вивезеного на звалища непотребу, навпаки, зменшуватись», - заявила Ірина Суслова.

За словами кандидатки до міської ради від партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Світлани Назаренко, одним з перших її завдань як депутата буде вирішення проблеми сміттєзвалища в Подільску.

«Кожного літа для мешканців міста починається справжнє пекло, коли звалище горить і димить, а люди усім цим дихають. При цьому сміття вітром розкидається на сусідні поля, засмічуючи величезні площі. Складається враження, що усі ми живемо на цьому звалищі. Комунальне підприємство КП «Благоустрій» не виконує своїх прямих функцій хоча мешканці справно платять за утилізацію сміття. Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» візьметься за вирішення цієї проблеми та доведе її до логічного завершення – створення належних екологічних та санітарних умов на міському звалищі», - наголосила Світлана Назаренко.

ІА "Вголос": НОВИНИ