Про це під час брифінгу в уряді сказала міністр фінансів України Наталія Яресько, передає УНІАН

«У нас триває діалог за підтримки німецьких партнерів. І незважаючи на складність питання, я думаю, що ще є можливість знайти рішення поза межами судового процесу і в рамках наших зобов'язань як з МВФ, так і з іншими кредиторами. Я закликала і закликаю всі сторони взяти участь у реструктуризації. Це в наших спільних інтересах», сказала Яресько.

«Усі наші кредитори пішли на компроміс. Ми реструктуризували більш як 12 млрд дол. боргу. У нас був рік усіляких домовленостей, і всі знайшли рішення», додала вона.

Нагадаємо, 18 грудня Україна оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед Російською Федерацією.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна готова судитися з Росією щодо «боргу Януковича». 

1 січня міністерство фінансів РФ заявило, що готує позов в англійський суд через невиплату Україною 3 мільярдів доларів кредиту. 

Україна й Комітет кредиторів 27 серпня досягли угоди про реструктуризацію частини державного боргу загальним обсягом 18 млрд дол., яка передбачає повне списання 3 млрд дол., відстрочку платежів за тілом кредиту в сумі 8,5 млрд дол. на 4 роки, а також фіксування ставки купона за всіма бондами на рівні 7,75% річних.

У поле реструктуризації також увійшов кредит, який Україна отримала в рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом України Віктором Януковичем у грудні 2013 року. Кредит було видано за допомогою викупу євробондів України на 3 млрд дол. через Ірландську фондову біржу, що прирівнює його до комерційного, однак російська сторона наполягає: позика є міждержавною, оскільки покупцем облігацій був російський державний фонд.

ІА "Вголос": НОВИНИ