Про це повідомляє прес-служба РНБО за результатами завершення випробувань на полігоні Гончарівське Чернігівської області.

За словами Турчинова, одне із завдань, яке ставила РНБО перед вітчизняним оборонно-промисловим комплексом – «налагодження виробництва якісних безпілотних літальних апаратів бойового застосування».

«Розвідувально-ударний комплекс «Сокіл», який ми сьогодні випробували, складається з однієї розвідувальної і 3 ударних бойових машин, тому він здатний знаходити і точно вражати цілі, використовуючи, в залежності від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної і термобаричної дії» – зазначив Турчинов.

Секретар РНБО додав, що сьогоднішні випробування проходили в надзвичайно складних метеоумовах при поривах вітру в 14-17 метрів в секунду. Однак, незважаючи на це, всі цілі були уражені.

«Випробування пройшли успішно та продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок – поставити їх на озброєння і ефективно використовувати в бойових умовах», – резюмував Турчинов.
 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ