Про це домовився прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі із Заступником Генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер, передає Урядовий портал.

«Технічна модернізація ДСНС дуже важлива, українські рятувальники мають бути забезпечені усім, чим необхідно. Тому я би хотів поглибити співробітництво з НАТО саме у цій сфері», - наголосив прем’єр.

Погоджено, що домовленості, досягнуті під час візиту Гройсмана до Брюсселя у лютому 2017 року, стосовно технічного переобладнання ДСНС України повинні бути цілком реалізовані. З цією метою заступник помічника Генерального секретаря НАТО з питань рятувальних операцій відвідає Україну у травні та проведе низку відповідних зустрічей.

«Давайте з місією, яка приїде, зробимо два компоненти: інституційний і технічний. Ми оцінимо потреби і зробимо спільний план щодо реформи ДСНС. Я готовий його затвердити Урядом», - наголосив Гройсман.

Заступник Генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер, враховуючи масштабність російських провокацій в Україні, запропонувала оновити Рекомендації Групи консультативної підтримки НАТО щодо захисту критичної інфраструктури.

Глава Уряду також подякував за допомогу НАТО у ресурсному забезпеченні, необхідному для врегулювання надзвичайної ситуації в Балаклії, де на території військового складу сталися вибухи боєприпасів.

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ