У п'ятницю, 19 жовтня, розпочалося перше засідання Спільної комісії з імплементації Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає УНН.

Зазначається, що в Оттаві український міністр зустрівся з канадським колегою Джеймсом Карром, міністром з міжнародної торгівлі Канади. Під час зустрічі сторони обговорили перші позитивні досягнення року дії вільної торгівлі Україна-Канада, а також висловили пропозиції для подальшого розвитку економічної співпраці між країнами.

За словами міністра, попри те, що для угоди такого масштабу рік — це дуже мало, позитивна динаміка вже спостерігається.

Кубів зазначив, що експорт товарів із України до Канади за 2017 рік зріс на 74,4 %, а експорт товарів із України до Канади за вісім місяців 2018 року — на 45,8%. Крім цього, експорт послуг з України до Канади за 2017 рік зріс на 20,2 %. Найбільший попит — на телекомунікаційні й ІТ послуги. Їхній експорт зріс на 64 %. Також Кубів відмітив збільшення експорту послуг із Канади до України на 34,6 %.

"Ми запускаємо роботу Спільної комісії з імплементації Угоди про вільну торгівлю Україна-Канада, щоб глибше проаналізувати дію угоди, поліпшити її ефективність і напрацювати пропозиції для подальшого вдосконалення співпраці та торгівлі", — наголосив міністр.

ІА "Вголос": НОВИНИ