Про це сторони домовились за результатами телеконференції сторін, повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

«Сторони підтвердили, що мають спільну мету – завершити боргову операцію України якомога скоріше», – сказано в повідомленні.

Участь у дискусії має взяти міністр фінансів Наталія Яресько.

Понад тиждень тому сторони повідомляли, що переговори по суті можливого рішення щодо реструктуризації державного боргу України мали початися цього тижня.

Реструктуризація частини зовнішнього боргу – одна з рекомендацій Міжнародного валютного фонду, від якого Україна очікує отримати другий транш кредиту.

Комітет кредиторів – це об’єднання найбільших іноземних кредиторів України, яке сформували після того, як уряд України заявив про намір реструктуризувати частину зовнішнього боргу України.

Комітет не підтримує ідею українського уряду списати частину боргу і наполягає на досягненні компромісу щодо відстрочення боргових зобов’язань. Уряд, у свою чергу, неодноразово звинувачував комітет у непрозорості і неготовності домовлятися.

Нагадаємо, Україна запропонувала кредиторам 40-процентне списання боргу й нові бонди, платежі за якими буде прив'язано до економічної ситуації. Водночас аналітики стверджують, що кредитори навряд чи приймуть таку пропозицію.

На тлі цього американська «Goldman Sachs» прогнозує, що в липні Україна оголосить дефолт. 

Як писав «Вголос», за словами Наталії Яресько, Україна не може чекати до вересня для досягнення домовленостей з кредиторами щодо реструктуризації $15,3 млрд, не застосувавши мораторій на виплату боргів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ