Про це повідомляє прес-служба Держдепартаменту США, передає «Радіо Свобода». 

Ця угода зміцнює двосторонні економічні зв’язки і сприяє розвитку цивільної авіації між США та Україною. 

Очікується, що угода «відкритого неба» усуває втручання держави в комерційні рішення про маршрути авіакомпаній, обсягів перевезень та ціноутворення, дозволяє операторам надавати більш доступне, зручне, ефективне обслуговування для споживачів. 

США досягли угоди про принцип «відкритого неба» з понад 115 країнами світу. 

«Відкрите небо» передбачає, серед іншого, невтручання державної влади в комерційні рішення авіаперевізників щодо маршрутів, обсягів перевезення й ціноутворення. Крім того, вона забезпечує можливості для авіаперевізників щодо створення «більш доступного, зручного та ефективного повітряного сервісу для споживачів».

Нагадаємо, що угода про «відкрите небо» між Україною та Європейським Союзом залишається заблокованою через неврегульоване питання Гібралтару

Довгий термін вирішення цієї проблеми був пов'язаний із політичною ситуацією у Великій Британії (референдум у Шотландії), потім аналогічні проблеми мала Іспанія (референдум у Каталонії).

Угоду про авіаційний простір між Україною та ЄС парафували у Вільнюсі 28 листопада 2013 року. Документом, окрім гарантування безпеки польотів та сертифікаційних регламентів, передбачено зняття обмежень на виконання рейсів іноземних перевізників в Україну, українських – до країн Європи.

Підписання угоди про спільний авіаційний простір між Україною та країнами Євросоюзу очікували ще 5 червня 2014 року під час засідання Ради міністрів ЄС. Втім, підписання угоди відклали.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ