У середу, 16 грудня, Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою, Україна денонсувала низку міжнародних договорів, укладених у рамках СНД.

Про це стало відомо сьогодні в ході онлайн-засідання уряду.

Україна прийняла рішення вийти відразу із п'яти угод, три з яких стосуються атомної енергетики. Це такі документи:

  • Гірнича хартія держав - учасниць СНДержав, вчинена 27 березня 1997 р. у м. Москві.
  • Угода про координацію міждержавних відносин держав - учасниць СНД в галузі використання атомної енергії в мирних цілях, вчинена 31 травня 2013 р. у м. Мінську.
  • Угода про координацію міждержавних відносин в галузі електроенергетики СНД, вчинена 14 лютого 1992 р. у м. Мінську.
  • Угода про основні принципи співробітництва в галузі мирного використання атомної енергії, вчинена 26 червня 1992 р. у м. Мінську.
  • Протокол про внесення змін до Угоди про основні принципи співробітництва в галузі мирного використання атомної енергії від 26 червня 1992 року, вчинений 31 травня 2013 р. у м. Мінську.
В уряді це рішення пояснюють тим, що нормативні документи щодо співпраці зі Співдружністю Незалежних держав в галузі енергетики застаріли і не мають практичного застосування. Вони також не відповідають нинішньому стану міжнародних відносин у цій галузі.

Нагадаємо, що у жовтні Україна денонсувала угоду з СНД про співпрацю в боротьбі з незаконною міграцією, а у серпні - 7 угод про авіаперельоти.

Читайте більше новин у нас на сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ