Про це він сказав сьогодні, 14 березня, під час зустрічі з волонтерським десантом Міноборони, передає кореспондент «Вголосу».

«Скоротити майже 49-ти тисячну чергу військовослужбовців на житло за кілька років нам не вдасться, бо з кожним роком кількість нових військових збільшуватиметься. Задля вирішення цього питання ми запропонуємо нові форми в роботі – досвід країн НАТО, але перед цим нам потрібно чітко розділити такі поняття як «постійне» і «службове» житло», – наголосив Президент.

За його словами, якщо йдеться про службове житло, то в цьому напрямку держава залучатиме кошти іноземних держав під довгострокові державні гарантії.

«Для обслуговування таких кредитів знадобиться від 10-ти до15-ти років. І в нас вже є певні домовленості з іноземцями, які треба враховувати у подальшій роботі», – зазначив Петро Порошенко.

Щодо постійного житла, то тут на думку Президента, до співпраці необхідно активно залучати банки, але ті відсотки (15%), які вони сьогодні пропонують, є неприйнятними для держави.

«Ми мусимо аби людина чітко розуміла, що може отримати або гроші, або квартиру. Окрім цього, вона має знати, що ця квартира не є безкоштовною. Однак, якщо військовий прослужив 25-30 років, мусить отримати житло фактично без кредиту, який буде списано», – запевнив Петро Порошенко.

Він також сказав, що у разі дезертирства, зради, втечі або звільнення з армії військового, квартира автоматично переходитиме до держави.

«Це буде відновлення справедливості. Хто краще воює, той краще живе», – підкреслив Президент.

ІА "Вголос": НОВИНИ