Сьогодні, 22 січня, Україна та Македонія домовилися активізувати політичний діалог та економічну взаємодію.

Про це йдеться сайті українського зовнішньополітичного відомства.

Як відзначається, про це стало відомо за підсумками політичних консультацій під головуванням заступника міністра Василя Боднара та державного секретаря МЗС Македонії Віктора Дімовського.

Згідно з інформацією, у ході зустрічі сторони обговорили основні напрями майбутнього розвитку двостороннього політичного діалогу, торговельно-економічної та регіональної співпраці, розвитку договірно-правової бази, протистояння російським гібридним загрозам, зокрема у контексті безпекової ситуації в регіоні Західних Балкан, а також підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

"Домовлено про підготовку чергового засідання економічної комісії, фіналізації Угоди про безвізовий режим поїздок громадян та налагодження співпраці між містами і регіонами двох країн, насамперед, Києвом та Скоп’є", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, під час візиту македонської делегації сторони детально обговорили питання реформування дипломатичних служб України та Македонії.

В українському МЗС додали, що за результатами зустрічі учасники домовилися про подальший обмін практичним досвідом на експертному рівні та підписали план консультацій між зовнішньополітичними відомствами України та Македонії на 2019-2020 роки.

ІА "Вголос": НОВИНИ