Про це сьогодні у Львові під час прес-конференції заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан, інформує кореспондент «Вголосу».

«Ми наполягаємо на тому, щоби забрати подвійність, яка існує на митних пунктах пропуску. Чому наші громадяни мусять проходити весь комплекс митних процедур як на українському пункті пропуску, так, наприклад, і на румунському? Для чого це необхідно? Ми виступаємо проти подвійного контролю. І, до речі, порозуміння в цьому питанні знайшли з польськими колегами. А з Румунією та Словаччиною, на жаль, поки що не дійшли згоди», – пояснив Сергій Білан.

Представник фіскальної служби певен, що завдяки цьому нововведенню вдвічі скоротиться час проходження митниці під час перетину кордону.

«Коли ми вирішимо питання інфраструктури на пунктах пропуску, коли узгодимо час відкриття і закриття переходів, кількість змін і людей, які працюють, коли заберемо подвійність під час оформлення документів – тривалість перебування людини на пункті пропуску зменшиться вдвічі», – наголосив заступник голови фіскальної служби.

Він також сказав, що подвійності перевірок необхідно уникати і для транспортних засобів. Тоді перетин кордону стане комфортним й ефективним.

Нагадаємо, українські прикордонники протягом року затримали 1327 нелегалів.

ІА "Вголос": НОВИНИ