Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Зокрема, для забезпечення розчистки доріг та міст від снігу обмежено в'їзд великогабаритного транспорту до міст Київ, Дніпро, Запоріжжя, Кропивницький, Кременчук, Миколаїв, Одеса, Херсон та на окремі ділянки доріг Запорізької, Одеської, Миколаївської та Київської областей.

Як повідомляють у КМДА, в'їзд у Київ великогабаритного та великовантажного транспорту буде обмежено до 10:00.

Для належної роботи снігоприбиральної техніки столична влада закликає водіїв не паркувати автомобілі на узбіччях доріг і в заборонених для цього місцях. Автомобілі, що заважатимуть розчищати дороги від снігу, будуть евакуйовані.

Також міська влада переконливо просить киян у разі погіршення погодних умов не користуватися особистим авто та, за можливості, надавати перевагу громадському транспорту.

Зазначається, що для розчистки доріг та надання допомоги у буксируванні окремих транспортних засобів залучено 2 тис. 413 осіб та 1 тис. 705 одиниць техніки.

«У зв'язку з посиленням вітру обмежено лоцманську проводку суден у Маріупольському, Миколаївському, Одеському, Херсонському та Южненському морських торгівельних портах», – йдеться у повідомленні.

Аеропорти працюють у штатному режимі.

Водночас в «Укравтодорі» повідомляють, що в Одеській області повністю заборонили рух транспорту автомобільними дорогами.

Як писав «Вголос», сьогодні, 1 березня, синоптики прогнозують сніг майже по всій території України, подекуди – з дощем. Вдень температура повітря -13 градусів.

Київ через снігопад застряг у 9-бальних заторах.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ