Про це повідомила прес-служба уряду.  

«У зв’язку з ненаданням відповіді від Федерального агентства повітряного транспорту Російської Федерації (Росавіація) з поясненням причин обмеження польотів українським авіакомпаніям Державна авіаційна служба України прийняла рішення про повне припинення повітряного сполучення між Україною та РФ з 25 жовтня 2015 року», - сказано в повідомленні.

Така міра буде застосована до всіх російських авіакомпаній, і діятиме до скасування заборон, введених авіаційною владою Російської Федерації по відношенню до українських авіакомпаній. Після скасування заборон російською стороною російські авіакомпанії, що не потрапили до санкційного списку, зможуть здійснювати польоти до України.

Раніше Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що заборона польотів українських авіакомпаній з боку Росавіації є безпідставною. «Українські авіакомпанії не порушували жодних правил чи законів РФ, тому незрозуміло, з яких підстав їм відмовлено в отриманні дозволів на польоти. Україна буде аргументовано захищати свої компанії і свої економічні інтереси», – підкреслив Міністр.

16 вересня Україна застосувала санкції проти російських авіакомпаній.

Серед них – авіакомпанія «Трансаеро», що припинила існування через банкрутство, й «Аерофлот», який поглинув її, а також деякі інші авіаперевізники, наприклад, «Северсталь» – дочірнє підприємство компанії Олексія Мордашова – і «Донавіа».

Санкції передбачають «обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень по території України». 

У Державіаслужбі пояснили, що санкції України проти російських авіакомпаній запрацюють з 25 жовтня

Після оголошення санкцій Росія заборонила польоти всіх українських авіакомпаній

ІА "Вголос": НОВИНИ