Про це заявили представники української делегації на чолі з першим заступником секретаря РНБО України Олегом Гладковським під час робочої зустрічі з державним секретарем Міністерства оборони Педро Аргуельєсом Салаверрія в Мадриді (Іспанія), повідомила прес-служба «Укроборонпрому».

«Я вважаю, що настав час акцентувати нашу увагу на зміцненні українсько-іспанської співпраці у сфері ВТС. Зокрема, може йтися про створення спільних підприємств із залученням розробок ОПК Іспанії, виробництво компонентів продукції військового призначення на українських потужностях для потреб іспанського міністерства оборони, залучення українських конструкторських бюро до спільних проектів», – зазначив Олег Гладковський.

За його словами, список спільних перспективних проектів можна продовжувати.

Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов додав, що створення спільних підприємств в Україні, із залученням розробок ОПК Іспанії та іспанських технологій, дозволить нашій країні вийти на нові ринки.

«Співпраця українського та іспанського ОПК обіцяє бути плідною та взаємовигідною. Вже зараз ми бачимо конкретні проекти, над якими готові спільно працювати», – підкреслив він.

Нагадаємо, що ДК «Укроборонпром» системно працює над відновленням експорту та збільшенням експортного потенціалу ОПК України. Це прямі валютні надходження до бюджету та можливість впровадження нових технологій у виробництво сучасної зброї та техніки. Залучення валютної виручки дозволяє переозброїти українську армію без додаткового навантаження на платників податків. Сума укладених «Укроборонпромом» експортних контрактів у 2015 році становила більше ніж $1,3 млрд.

ІА "Вголос": НОВИНИ