Про це під час брифінгу сказав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передають УНН.

«Сьогодні ухвалено рішення задіяти принципи «відкритого неба» на території аеропорту «Львів», – зазначив Пивоварський.

За його словами, відсьогодні в односторонньому порядку Україна відкриває аеропорт «Львів» для будь-яких перевізників на основі двосторонніх договорів.

«Сьогодні і протягом п'ятниці та понеділка Державіаслужба розсилатиме листи ... низці європейських країн, держав СНД та Кавказу й інформуватиме їх, що на території аеропорту «Львів» ми проводимо експеримент із застосування принципів «відкритого неба», зазначив міністр.

Він додав, що будь-яка компанія, яка отримає дозвіл від своєї державіаінспекції, зможе літати з аеропорту «Львів».

Пивоварський також зазначив, що буде два обмеження на напрямку Франції та Туреччини: «Щодо Туреччини, то я пропоную компанії «Atlas Jet» зробити базу в аеропорту «Львів» ... для того, щоб підтримати українського авіаперевізника».

Нагадаємо, що угоду про авіаційний простір між Україною та ЄС парафували у Вільнюсі 28 листопада 2013 року. Документом, окрім гарантування безпеки польотів та сертифікаційних регламентів, передбачено зняття обмежень на виконання рейсів іноземних перевізників в Україну, українських – до країн Європи.

Нагадаємо, підписання Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та країнами Євросоюзу очікували ще 5 червня 2014 року під час засідання Ради міністрів ЄС. Втім, підписання угоди відклали.

Причому це не вперше ЄС відклав підписання угоди про спільний авіаційний простір. 

ІА "Вголос": НОВИНИ