Надходження компенсацій від Секретаріату ООН за участь підрозділів Збройних Сил України у міжнародних миротворчих операціях перевищило запланований річний обсяг надходжень на 10,6%, що склало додатково 16,1 мільйона гривень. Про це повідомив заступник Міністра оборони України В’ячеслав Кредісов, передає прес-служба Міноборони.

За словами Кредісова, 2005 рік у фінансовій та економічно-господарській галузях був доволі успішним для Міністерства оборони.

Так, у 2005 році значно поліпшилося фінансове забезпечення військовослужбовців строкової служби та курсантів. Їх посадові оклади збільшені у тричі. Солдатам (матросам), сержантам, старшинам, які проходять службу за контрактом, та прапорщикам було встановлено щомісячну додаткову грошову винагороду у розмірі від 100 до 300 гривень.

Відчули покращання матеріального стану і працівники ЗС України. З 1 січня 2005 року їм було підвищено посадові оклади на 10,5%, з 1 квітня цього ж року – 10,7%, а з 1 липня – на 6,3 %.

Це стало можливим завдяки збільшенню видатків на грошове забезпечення та заробітну плату для Міністерства оборони на 350 мільйонів гривень.

Велику роботу було проведено Департаментом економічної та господарської діяльності Міноборони України, що дало можливість збільшити середню заробітну плату працівників підприємств у цілому на 196,2 гривні. Загальні обсяги виробництва (наданих послуг) збільшилися на 71,7 мільйона гривень і становлять 1057,7 мільйона гривень. Отримано чистого прибутку за загальним результатом на суму 259,0 мільйона гривень, тоді як за той же період минулого року – лише 7,5 мільйона гривень.

Створено 4 концерни, 3 з яких почали роботу. За 4 місяця роботи концерна „Техвоєнсервіс” ліквідовано збитковість на 8 підприємствах. А з 11 збиткових залишилося тільки 3.

Як зазначив В’ячеслав Кредісов, протягом поточного року підготовлені правоустановчі документи, проведена експертна оцінка та зроблені інформаційні повідомлення про проведення аукціонів (конкурсів) по 60 військовим об’єктам, що дозволило отримати більше 200 мільйонів гривень, які надійшли до спеціального фонду Міністерства оборони України.

До важливих здобутків фінансових працівників у 2005 році заступник Міністра оборони України відніс їх організовану роботу щодо якісного складання всебічно обґрунтованого бюджетного запиту Міноборони на 2006 рік. Завдяки цьому Урядом було прийнято низку позитивних рішень щодо необхідності виділення військовому відомству призначень на рівні 8,9 мільярда гривень, що надає реальну перспективу для реалізації Державної програми розвитку Збройних Сил Україну на 2006-2011 роки.

ІА «Гаряча Лінія»

ІА "Вголос": НОВИНИ