Відповідний проект приніс йому «золото» на олімпіаді GENIUS, що відбувалася у місті Освего (США), повідомили у Міносвіти.

Хлопець зазначає, що його гідрофобний адсорбент збиратиме тільки нафту, а воду відштовхуватиме. Завдяки пропонованому учнем адсорбенту нафта збирається у грудочки, які можна забрати з водойми будь-яким механічним способом й відправити на нафтопереробне виробництво. Адсорбент може набрати у сім разів більше рідини, ніж важить сам.

Микола розповів, що завдяки цьому у разі техногенної катастрофи можна зберегти і природу, і не втратити корисну копалину.

Також хлопця запросили на ще один міжнародний науковий конкурс у Тунісі «І-Fest», куди він потрапить одразу на фінальний етап.

Як відомо, олімпіада GENIUS – це один із найбільших наукових конкурсів, у якому, крім США, беруть участь школярі з усього світу. Олімпіада сприяє глобальному розумінню екологічних проблем та досягненню стійкості завдяки базовій науці, мистецтву, творчому письму, інженерії, дизайну та розвитку бізнесу. 

ІА "Вголос": НОВИНИ