Про це у «Facebook» повідомляє група «И так поймут!» з посиланням на Олексія Любецького.

Олексій Любецький розповів, що в середині березня під час перетину кордону державний службовець митниці Ксенія Самохіна кілька разів відмовилася спілкуватися з ним українською мовою.

«На моє прохання службовець одразу посилається на 10 статтю Конституції (не знаю, що вона хотіла цим сказати, адже там чітко вказано, що державною мовою є українська). Моє заперечення про те, що та є державним службовцем, не беруться до уваги, і вона продовжує спілкуватись іноземною мовою», – розповів чоловік про конфлікт на митниці.

Він наголосив, що після ще одного прохання спілкуватись українською пані Самохіна запропонувала йому поспілкуватися з начальником зміни. Начальник зміни вислухав аргументи і попросив вибачення за свою підлеглу. Водночас підлегла, за словами Олексія Любецького, поводилася зухвало, продовжуючи користуватися російською.

«Я відразу передзвонив на «гарячу лінію» митниці, там мене уважно вислухали, записали всі дані та надали номер справи (честь і хвала, раніше такого не було). Аби був «повний набір», я передзвонив ще й в міліцію, де повідомив про злочин», – розповів Олексій Лабецький.

Через кілька днів після цього до Олексія Лабецького телефонували з митниці й дали зворотній зв'язок за скаргою. Вони пояснили, що паралельно був рейс до Москви, тому до нього звернулися російською.

«Не проблема, якось переживу (хоча за такої ситуації в Мілані ніхто з італійських митників до тебе російською не звертається), проблема в іншому: службовець і надалі спілкувався іноземною», – наголосив чоловік.

ІА "Вголос": НОВИНИ