Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила про те, що у місті Щастя передали 60 засуджених із тимчасово окупованої території Луганської області на підконтрольну уряду України територію для продовження ними відбування покарання.

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денисова у Facebook.

Омбудсмен повідомила, що чотири особи, у тому числі жінка, серед 60 переміщених сьогодні осіб, перебували більш ніж дев'ять років у колоніях тимчасово окупованої території Луганської області без рішення суду. Тобто, їхню вину не було доведено у законному порядку.

Також вона нагадала, що у лютому до України повернули 33 в’язнів, а в грудні минулого року — 42.

«За останні три місяці нам вдалося перемістити з непідконтрольної уряду України території Луганської області 135 ув’язнених, 22 з яких вже звільнено у зв’язку зі закінченням терміну відбування покарання. Чотири особи, у тому числі жінка, серед 60 переміщених сьогодні осіб, перебували більш ніж дев'ять років в пенітенціарних закладах на тимчасово окупованій території Луганської області без рішення суду. Це є грубим порушенням їхніх прав на справедливий суд», — наголосила омбудсмен.

Наступний візит до Луганської області запланували на кінець квітня.

Нагадаємо, що Денісова обговорила з Москальковою надання медичної допомоги та звільнення бранців Кремля.

Додамо, що Денісова заявляє, що стан в’язня Кремля Бекірова критичний, а Росія це приховує.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ