«Тільки тоді, коли українська оборона зможе переконливо поставити російський наступ у патову ситуацію, мирне врегулювання стане можливим. Іноді потрібна зброя, щоб зупинити зброю», – наголошено в публікації, цитує «Укрінформ».

За словами автора статті, група експертів, зокрема екс-посол США при НАТО Іво Даалдер, а також досвідчений експерт у питаннях Росії Строб Телбот, визначила необхідне військове обладнання для України. У цьому переліку є контрбатарейні радари для виявлення ракет дальнього радіуса дії, безпілотні літальні апарати (БПЛА), електронна протидія використанню ворожих БПЛА, засоби захищеного зв'язку, броньовані джипи та медичне обладнання.

Водночас наголошено, що не менш важливою є боротьба з брехливою пропагандою.

«Мовні ЗМІ зазвичай класифікують як м'яку силу, але вони так само важливі для Путіна, як і його танки T-80. Він вклав у них багато грошей», – підкреслює автор статті.

На його думку, Захід має протистояти цій пропаганді, «але не брехнею у відповідь, а правдивою інформацією та скрупульозно представленим різноманіттям поглядів». У цьому, на його думку, найкраще свої ресурси могла б використати Бі-Бі-Сі.

У публікації також наголошено на необхідності поглиблення економічних санкцій проти Росії, які «в поєднанні із впливом низьких цін на нафту вже мають визначальний ефект».

ІА "Вголос": НОВИНИ