За його словами, поляки в цій ситуації перебувають на позиціях (як і росіяни), що їхні ідеологеми – це святе й непорушне. Наприклад, у них навіть не виникає думки, що вони є трохи шовіністичними, коли вшановують свого політичного діяча Дмовського. Але, відповідно, до України у них постійні закиди щодо Бандери, щодо волинських подій. 

«Тобто, в даному сенсі повинна бути жорстка позиція: якщо є бодай якась політична, навіть непряма участь в розпалюванні, висловлювання хейт-спіч (з англ. «мова ненависті», - ред.), звинувачення цілого народу, то такі люди мають бути персонами нон грата в Україні», - переконаний експерт.

За його словами, Україні варто враховувати, що завжди поважають сильних, тоді як слабких – ні. 
«У жодному разі не можна поступатись загальнонаціональними принципами і нашими цінностями. І не показувати, що можна безкарно розпалювати ворожнечу. Бо тоді її розпалюватимуть всі, хто тільки може. Тобто, це питання не українсько-польських відносин, а питання злочину і відповідальності, як свідчення сили держави і її дієвості», - підкреслив Курінний.

Як повідомляв «Вголос», президент польського міста Перемишль Роберт Хома 17 січня дізнався про те, що СБУ видало йому 5-річну заборону відвідувати Україну. А вже 27 січня, після жорстких заяв представників польського МЗС стало відомо про скасування цієї заборони.

ІА "Вголос": НОВИНИ