Про це на своїй сторінці в соціальній мережі «Facebook» написав продюсер Ігор Савіченко.

У програмі взяли участь 11 проектів з 7 країн Центральної та Східної Європи, а саме: з Польщі, Румунії, Литви, Болгарії, Словаччини, Грузії та України. За результатами попередніх програм було створено 18 фільмів і ще 12 наразі запущено у виробництво. 

«Цьогорічна нагорода імені Кшиштофа Кешльовського «ScripTeast» присуджується сценарію з неймовірним кінематографічним потенціалом. П’янке суцвіття персонажів та наративів, зіткане, щоб створити надзвичайний світ – водночас страшний, чарівний, чуттєвий та захопливий і завжди дуже справжній. Письменницька уява блискуче грає на сторінках сценарію, і ми з нетерпінням чекаємо екранного втілення цього авторського бачення», – пояснила вибір переможця консультативна рада.

Окрім почесної відзнаки, сценарій Марисі Нікітюк також отримав 10 000 євро на подальше виробництво фільму. 

«Це дуже радісна подія особисто для мене і для проекту фільму загалом. Хоча це і велика відповідальність. Україна вперше взяла участь у програмі «ScripTeast», і перемога мого сценарію, я сподіваюся, розпочала гарну традицію для українських авторів та режисерів», – сказала Марися Нікітюк на врученні нагороди. 

Працює над фільмом компанія «Директорія Кіно», продюсер Ігор Савиченко, початок зйомок заплановано вже на серпень 2016 року. Додамо, проект отримав підтримку Державного агентства з питань кінематографії України. Український глядач зможе побачити стрічку вже 2017 року.

Нагороду «ScripTeast» імені Кшиштофа Кешльовського присуджують за найкращий сценарій з Центральної та Східної Європи, написаний та розроблений у межах сценарної програми Незалежної кінофундації.

ІА "Вголос": НОВИНИ