Резльтат трисетової зустрічі, яка тривала 2 години 12 хвилин, - 6:2, 6:7 (8:10), 6:4.

У другому колі наші дівчата зіграють з парою Елізе Мертенс (Бельгія)/Демі Схуурс (Голландія), яка була кращою за Габріелу Дабровскі (Канада) та Іфань Ксю (Китай) - 6:2, 6:2. 

Раніше у четвер перемоги на Вімблдоні здобули решта пар, де грали українки. Леся Цуренко та Людмила Кіченок за 1 годину 35 хвилин перемогли хорватсько-китайський тандем Дар'я Юрак/Ван Цян - 7:5, 7:5. 

У другому колі дівчата виййшли на перших сіяних Бетані Маттек-Сендс (США) і Люсі Шафаржову (Чехія), які здолали "суто" американський дует Елісон Ріск/Дженніфер Бреді - 7:5, 6:2.

 Катерина Бондаренко разом з хорваткою Александрою Крунич за 59 хвилин залишила за бортом змагань Кікі Бертенс (Голландія) та Йоганну Ларссон (Швеція).

У наступному поєдинку Бондаренко і Крунич зустрінуться із переможцями протистояння Кетрін Белліс (США)/Маркета Вондроушова (Чехія) - Джессіка Мур (Австралія)/Акіко Омае (Японія).

Тим часом, 35-я ракетка світу українка Леся Цуренко пробилася в 1/16 фіналу Вімблдону, у другому колі обігравши швейцарку Вікторію Голубіч, яка займає 73-е місце в світовому рейтингу.

 

Для перемоги українській тенісистці знадобилося півтори години ігрового часу і максимальну кількість сетів - 6:1, 2:6, 6:3.

Відзначимо, що цей результат став найкращим у кар'єрі для Цуренко на Вімблдоні. Раніше українка на лондонських кортах не проходила далі першого кола.

В 1/16 фіналу турніру українка зіграє проти переможниці поєдинку між чешкою Кароліною Плішковою і словачкою Магдаленою Рибаріковою.

Відзначимо, що Цуренко стала вже другою українкою в 1/16 фіналу Вімблдону. Напередодні в цю стадію пробилася Еліна Світоліна, яка обіграла італійку Франческу Ск'явоне.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ