Україно-американська космічна компанія Firefly Aerospace готується до першого запуску ракети Alpha. Старт запланований на кінець жовтня або початок листопада.

Зараз ракета Alpha практично готова, а запуск намічений на кінець жовтня або початок листопада з військової бази Ванденберг, де ракету також чекають фінальні тести. Про це повідомляє міжнародне космічне видання Space.com.

«Запуск запланований на середину жовтня цього року, що на кілька місяців раніше, ніж ми планували. Пожежа нам практично не завадила, вона не пошкодила випробувальний стенд, і ми все одно отримали більшу частину тестових даних, які нам були необхідні на цій стадії. Напевно, це відсунуло нас на місяць, і ще місяць-півтора у нас забрав COVID. В цілому, я думаю, нам дуже пощастило в обох випадках, нам не довелося відкладати все на більш тривалий термін», – сказав CEO Firefly Aerospace Том Маркусик.

Разом з тим операційний директор Firefly Aerospace Робб Кулін зазначив, що за останні кілька місяців у космічній галузі виникло навіть більше проблем, ніж зазвичай.

Зараз відбувається серйозна гонка між космічними компаніями за обслуговування кубсатів і телекомунікаційних супутників, які планують запуски найближчим часом.

Як повідомлялося, після кількох невдалих спроб компанія Ілона Маска SpaceX таки зуміла провести успішний тест Starship SN5 у польоті. Зазначається, що цей апарат є прототипом корабля для колонізації Місяця і Марса.

ІА "Вголос": НОВИНИ