В Українській православній церкві (УПЦ) Різдва Богородиці у Савт-Плейнфілді (штат Нью-Джерзі) архієпископ УПЦ США Даниїл у сослуженні численних священиків і семінаристів, а також хору Української православної церкви св. Андрія Первозванного зі Савт-Бавнд-Бруку відслужив Архієрейську Літургію, присвячену Різдву Господа нашого Ісуса Христа. Про це повідомляє тижневик для української діаспори «Міст».

За віддану службу УПЦ США владика Даниїл вручив о. Василю Пасакасу нагороду — Хрест від Вселенського патріарха Варфоломія.

Митрополит УПЦ США й усієї православної діаспори Антоній вручив групі парафіян медалі до 100-річчя УПЦ США. У промові він відзначив славетну 80-річну історію парафії Різдва Богородиці. Проповідь про Христову заповідь любові та віддання Христу виголосив владика Даниїл.

Відбулося посвячення слухача семінарії св. Софії Олега Кравченка у диякони, яке провів владика Даниїл. Обидва владики привітали диякона Олега та його дружину Ольгу. Олег Кравченко народився і виріс у Дубно на Волині, закінчив духовні семінарії в Рівному та Києві, але відчув потяг до дальшої духовної науки і служіння Православній церкві, тож продовжив навчання у США.

Після Служби Божої та церемонії посвячення всі зустрілися за святковим обідом.

ІА "Вголос": НОВИНИ